Majoitusta ja palveluja Iijoen varressa

Iijokisoutu® etenee läpi Koillismaan Taivalkosken kaakkoislaidalta aina Pudasjärven länsilaidalle. Taivalkoski on tuhansien tarinoiden pitäjä. Puolet perinteisestä Iijokimatkasta taittuu Pudasjärven erämaakaupungin alueella. Soudun pituus voi vaihdella vuosittain.


Majoitus 2023

Iijokisoutu® on retkeilytapahtuma, ja sen aikana voit yöpyä kaikissa yöpymispaikoissa teltassa tai asuntoautossa/-vaunussa. Emme järjestä majoitusta, mutta leiriintyminen on edullista tai ilmaista, ja alueelle olemme järjestäneet aina saunomismahdollisuuden.

Mikäli haluat hotelli- tai mökkimajoitusta, on se mahdollista seuraavasti:


Perjantai 30.6.2023

Soudun lähtöpaikassa Taivalkosken Jokijärvellä voit varata huoneiston Saijasta. Yöpyminen teltassa tai vaunssa on ilmaista Saijan pihapiirissä.


Lauantai 1.7.2023

Taivalkoskella Iijokisoudun ruokailu ja majoitus on keskitetysti Taivalkosken ammattioppilaitoksella lähellä Iijokea, jossa on 2- 4 hengen huoneita. Pihapiirissä voi telttailla ja vaunuilla. Hotellimajoitus löytyy sitä haluaville Hotelli Herkossa, jossa myös voi saunoa ja uida. Lähempänä Iijokea Taivalkosken keskustassa on Asuntohotelli Ruska.


Sunnuntai 2.7.2023

Leiriytyminen Parviaisessa (Parviaisentie 4980, Taivalkoski) kenttäolosuhteissa. Matkaa Taivalkosken majoituspaikkoihin noin 25 km (Hotelli Herkko, Asuntohotelli Ruska).


Maanantai 3.7.2023

Majoitumme Kuren kyläseuran ylläpitämän vanhan kyläkoulun ympäristöön (Kariniementie 2, Pudasjärvi). Koululla on myös huoneita, jotka varataan paikan päällä kyläseuran väeltä (hinta noin 5/10 euroa /yö). Kuren koulua lähimpänä on noin 13 km:n päässä on isommallekin porukalle vuokrattavissa Hirvaskosken kartano.

Taivalkosken majoituspaikkoihin on matkaa noin 50 km, Pudasjärven keskustan Hotelli Kurenkoski 34 km.


Tiistai 4.7.2023

Tiistaina soudetaan Pudasjärven keskustan tuntumaan, jonne Iijokisoutu® 2023 loppuu.


Kalustoa!

Voit vuokrata Saijasta kajakin tai kanootin (35 €/vrk). Saija järjestää myös kuljetuksen kalustolle. Ota yhteyttä Lomakartano Saijaan ja sovi asiasta heidän kanssaan. Kalustoa voi vuokrata myös Taigavire Oy:ltä Syötteeltä tai Iijoen Erämelojilta.


Muita palveluita

Taivalkoskella kannattaa vierailla Jalavan kaupassa, jossa voi myös ruokailla. Jalavan kauppa on ollut toiminnassa vuodesta 1883 lähtien. Jalavasta voit hankkia jokiuskottavat tamineet kuten sarkalyyssin, pussihousut ja kumiteräsaappaat sekä rytisauvat ensi talven umpihankihiihtoon.

Iijokivarressa on asuttu jo kauan ennen Iijokiosoutua. Yli-Iissä on Kierikkikeskus, jossa esitellään kivikauden elämää Iijokilaaksossa.