Majoitusta ja muita palveluista Iijoen varressa

Iijokisoutu etenee läpi Koillismaan Taivalkosken kaakkoislaidalta aina Pudasjärven länsilaidalle. Taivalkoski on tuhansien tarinoiden pitäjä. Puolet perinteisestä Iijokimatkasta taittuu Pudasjärven erämaakaupungin alueella. Soudun pituus voi vaihdella vuosittain.


Majoitus

Iijokisoutu on retkeilytapahtuma, ja sen aikana voit yöpyä kaikissa yöpymispaikoissa teltassa tai asuntoautossa/-vaunussa. Emme järjestä majoitusta, mutta leiriintyminen on edullista tai ilmaista, ja alueelle olemme järjestäneet aina saunomismahdollisuuden.

Mikäli haluat hotelli- tai mökkimajoitusta, on se mahdollista seuraavasti:

Maanantai:
Iijokisoutu lähtee Taivalkosken Jokijärveltä, Kalle Päätalon kotipaikan naapurista, Saijasta. Matkaa Taivalkoskelle on noin 20 km. Voit varata huoneiston Saijasta halutessasi yöpyä sisätiloissa.

Tiistai:
Taivalkoskella hotellimajoitus löytyy sitä haluaville. Vaarasport on soutajille ja melojille on edullinen majoituspaikka lähellä Taivalkosken Tynnyrimutkaa. Hotelli Herkossa myös voi saunoa ja uida tiistain soudun päälle. Lähempänä Iijokea Taivalkosken keskustassa on Asuntohotelli Ruska.

Keskiviikko:
Leiriintyminen Siiranrannassa (Parviaisentie 4980, Taivalkoski) kenttäolosuhteissa. Matkaa Taivalkosken majoituspaikkoihin noin 25 km (Hotelli Herkko, Asuntohotelli Ruska, Vaarasport). Syötteen alueen majoituskohteisiin matkaa noin 40 km.

Torstai:
Majoitumme vanhan kyläkoulun ympäristöön (Kariniementie 2, Pudasjärvi). Koululla on Kuren kyläseuran ylläpitämää majoitusta. Majoitus varataan paikanpäällä seuran väeltä (hinta noin 5 euroa /yö). Kuren kylältä on matkaa Taivalkosken majoituspaikkoihin noin 50 km ja Syötteelle noin 50 km sekä Pudasjärven keskustan hotelleihin 34 km Hotelli Iijoki, Huoneistohotelli Hirsikunnas, Kurenkoski.

Soudun jatkuessa viiden päivän mittaisena:

Perjantai:
Perjantaina soudetaan Pudasjärvenetelärannalle Hilturantaan, seurakunnan leirikeskukseen. Paikalla voit saunoa, ja joko yöpyä pihalla maksutta tai varata edullisen huoneen (2 - 4 henk.). Päärakennuksessa on myös ryhmämajoitusta vielä edullisemmin.

Lauantai:
Soutu loppuu Pudasjärven Kipinän kylään. Kipinästä on matkaa Ouluun noin 60 km ja Pudasjärven keskustaan noin 30 km.


Kalustoa!

Voit vuokrata Saijasta kajakin (vuokra 25 €/vrk) tai kanootin (30 €/vrk). Saija järjestää myös kuljetuksen kalustolle (1 €/km tai yhteiskuljetus edullisemmin). Ota yhteyttä Lomakartano Saijaan ja sovi asiasta heidän kanssaan. Kalustoa voi vuokrata myös Taigavire Oy:ltä Syötteeltä tai Iijoen Erämelojilta.


Muita palveluita

Taivalkoskella kannattaa vierailla Jalavan kauppakartanossa, jossa voi myös ruokailla. Jalavan kauppa on ollut toiminnasa vuodesta 1883 lähtien. Jalavasta voit hankkia jokiuskottavat tamineet kuten sarkalyyssin, pussihousut ja kumiteräsaappaat sekä rytisauvat ensi talven umpihankihiihtoon.

Iijokivarressa on asuttu jo kauan ennen Iijokiosoutua. Yli-Iissä on Kierikkikeskus, jossa esitellään kivikauden elämää Iijokilaaksossa.