Majoitusta ja muita palveluista Iijoen varressa

Iijokisoutu etenee läpi Koillismaan Taivalkosken kaakkoislaidalta aina Pudasjärven länsilaidalle. Taivalkoski on tuhansien tarinoiden pitäjä. Puolet Iijokimatkasta taittuu Pudasjärven erämaakaupungin alueella.


Majoitus

Iijokisoutu on retkeilytapahtuma, ja sen aikana voit yöpyä kaikissa yöpymispaikoissa teltassa tai asuntoautossa/vaunussa. Emme järjestä majoitusta, mutta leiriintyminen on edullista tai ilmaista, ja alueelle olemme järjestäneet aina saunomismahdollisuuden

Mikäli haluat hotelli- tai mökkimajoitusta, on se mahdollista seuraavasti:

Maanantai:
Iijokisoutu lähtee Taivalkosken Jokijärveltä, Kalle Päätalon kotipaikan naapurista, Saijasta. Matkaa Taivalkoskelle on noin 20 km. Voit varata huoneiston Saijasta halutessasi yöpyä sisätiloissa.

Tiistai:
Taivalkoskella hotellimajoitus löytyy sitä haluaville. Hotelli Herkossa myös voi saunoa ja uida tiistain soudun päälle. Lähempänä Iijokea Taivalkosken keskustassa on Asuntohotelli Ruska. Vaarasport on soutajille ja melojille on uusi edullinen majoituspaikka lähellä Taivalkosken Tynnyrimutkaa!

Keskiviikko:
Leiriintyminen Siiranrannassa (Parviaisentie 4980, Taivalkoski) kenttäolosuhteissa. Matkaa Taivalkosken majoituspaikkoihin noin 25 km (Hotelli Herkko, Asuntohotelli Ruska, Vaarasport). Syötteen alueen majoituskohteisiin matkaa noin 40 km.

Torstai:
Majoitumme vanhan kyläkoulun ympäristöön (Kariniementie 2, Pudasjärvi). Koululla on Kuren kyläseuran ylläpitämää majoitusta. Majoitus varataan paikanpäällä seuran väeltä (hinta noin 5 euroa /yö). Kuren kylältä on matkaa Taivalkosken majoituspaikkoihin noin 50 km ja Syötteelle noin 50 km sekä Pudasjärven keskustan hotelleihin 34 km Hotelli Iijoki, Huoneistohotelli Hirsikunnas, Kurenkoski.

Perjantai:
Leiriintyispaikka on Nuorisoseurantalo Havula Pudasjärven kirkon lähellä (Siuruantie 173). Leiriintyminen Havulan ympäristössä. Nukkua voi telttapatjoilla myös sisällä. Havula sijaitsee noin 7 km Pudasjärven keskustasta.

Lauantai:
Soutu loppuu Pudasjärven Kipinän kylään. Kipinästä on matkaa Ouluun noin 60 km ja Pudasjärven keskustaan noin 30 km.


Kalustoa!

Voit vuokrata Saijasta kajakin (vuokra 25 €/vrk) tai kanootin (30 €/vrk). Saija järjestää myös kuljetuksen kalustolle (1 €/km tai yhteiskuljetus edullisemmin). Ota yhteyttä Lomakartano Saijaan ja sovi asiasta heidän kanssaan.


Muita palveluita

Taivalkoskella kannattaa vierailla Jalavan kauppakartanossa, jossa voi myös ruokailla tiistaina. Jalavan kauppa on ollut toiminnasa vuodesta 1883 lähtien. Jalavasta voit hankkia jokiuskottavat tamineet kuten sarkalyyssin, pussihousut ja kumiteräsaappaat sekä rytisauvat ensi talven umpihankihiihtoo

Juustokahvit tulevat tutuksi ennenkuin soutu pääsee Kipinään! Soudun jälkipuintiin kerääntyy väkeä Niemitalon juustolaan, jossa kyllä kannattaa poiketa kauppa-asioilla ja ruokailemassa aina ohikulkiessa.

Iijokivarressa on asuttu jo kauan ennen Iijokiosoutua. Yli-Iissä on Kierikkikeskus, jossa esitellään kivikauden elämää Iijokilaaksossa. Jonotaloasumisesta lähtien.

Ja kun Iijoki on laskettu, kannattaa lähteä nauttimaan todella yöttömästä yöstä Ounasjoelle, jossa soudetaan ja melotaan.