Iijoen varrella, palveluja, linkkejä

Iijokisoutu lähtee Taivalkosken Jokijärveltä, Kalle Päätalon kotipaikan naapurista, Saijasta. Voit varata huoneiston Saijasta halutessasi yöpyä sisätiloissa.

Taivalkoski on tuhansien tarinoiden pitäjä.

Taivalkoskella yksi ruokailupaikka on Jalavan kauppakartano, joka on ollut toiminnasa vuodesta 1883 lähtien. Jalavasta voit hankkia jokiuskottavat tamineet kuten sarkalyyssin, pussihousut ja kumiteräsaappaat sekä rytisauvat ensi talven umpihankihiihtoon.

Taivalkoskella hotellimajoitus löytyy sitä haluaville. Hotelli Herkossa myös voi saunoa ja uida tiistain soudun päälle.

Lähempänä Iijokea Taivalkosken keskustassa on Asuntohotelli Ruska. Hyvä paikka keskustassa!

Uutta: Vaarasport on soutajille ja melojille on uusi edullinen majoituspaikka lähellä Taivalkosken Tynnyrimutkaa!

Puolet Iijokimatkasta taittuu Pudasjärven erämaakaupungin alueella. Myös Pudasjärvi on viime vuosina tukenut Iijokisoutua.

Juustokahvit tulevat tutuksi ennenkuin soutu pääsee Kipinään! Soudun jälkipuintiin kerääntyy väkeä Niemitalon juustolaan, jossa kyllä kannattaa poiketa kauppa-asioilla ja ruokailemassa aina ohikulkiessa.

Iijokivarressa on asuttu jo kauan ennen Iijokiosoutua. Yli-Iissä on Kierikkikeskus, jossa esitellään kivikauden elämää Iijokilaaksossa. Jonotaloasumisesta lähtien.

Ja kun Iijoki on laskettu, kannattaa lähteä nauttimaan todella yöttömästä yöstä Ounasjoelle, jossa soudetaan ja melotaan.